2010-08-31
 06:59:51

Sista lediga dagen

 Ja, idag är det min sista lediga dag. Imorgon börjar jag om att jobba och det känns skönt! Lite pirrigt oxå faktiskt, men det ska bli kul.. Idag ska Linnea vara själv på dagis från kl 7.45 - 14.00, och imorgon börjar dom riktiga dagarna, 7.00 - 15.00. 

 Igår var vi hos Pappa och käkade middag. Lax med sallad, keso, dill och gräslökssås och citron. Det var riktigt gott! Jag passade på att låna hans tvättmaskin oxå och tvättade upp lite kläder till Linneagumman. Måste komma ihåg att gå till tvättstugan och boka en ny tvättid eftersom att jag missade den förra. Måste köpa sköljmedel oxå. 

 Nä, nu är det dags att byta blöja och klä på oss och göra oss klar för dagis! :)

Vinter..

Ja, jag längtar efter Vintern :)
2010-08-29
 22:33:41

En sjuk liten tjej

 Har precis lagt i säng Linneagumman. Hon håller på att få en kindtand så hon har feber och har varit lite trött och hängig. Men det brukar ju inte hålla i sig så länge som tur är!

 I fredags åkte vi till Sjulsmark till Mattias, Linnea var ute och åkte vagn med Farmor en sväng medan jag klippte han. På lördagen var vi bjudna på middag hos Bensy, som var hundvakt i norrfjärden. Tacos åt vi och det var riktigt gott! :) Idag har vi varit och grattat Sanna som fyllde 3 år. Hon hade fått massa roliga presenter, av oss fick hon en Musses klubbhus-målarbok och pennor. Det är vad vi har haft för oss i helgen. 

 Nu laddar vi inför en ny vecka som kommer att innehålla:

  • Linneagumman färdiginskolad på dagis
  • Jag börjar om att jobba på onsdag
  • Förhoppningsvis ska jag komma igång med mina motionsplaner :)
  • Kalas hos Therese  

Hade velat hinna med att gå på bio oxå och se Vampyrer Suger, men vi får väl se hur det blir med det. Nu har jag tänkt gå och sova så att man är hyffsat pigg om Linnea vaknar och inte kan somna om. Det brukar bli så när hon är lite sjuk.. Så, God natt! :)

2010-08-26
 12:54:20

En bra dag

 Sitter hos Pappa och dicker lite kaffe och slappar. Linneagumman ligger ute i vagnen och sover.. Har kikat runt lite efter en bänkdiskmaskin på internet. Skulle vara riktigt skönt att få slippa handdiska. ;)

 Idag har det gått riktigt bra på dagis. Vi var först inomhus och lekte. Linnea rusade runt som vanligt och plockade i leksaker, klättrade i soffan och åkte i den lilla rutchkanan som dom har där inne, men med jämna mellanrum kommer hon springandes och ropar: -Maaammaaa!! När hon ser mig så ler hon lättat :) Sötisen.. När det var dags att gå ut och busa så stannade jag kvar inne. Linnea tyckte det var lite tråkigt med det glömdes fort bort och lekandet tog över. Jag hoppas att det här är vändningen jag har väntat på.. :)

 Det börjar verkligen bli kallt ute nu. Jag väntar bara på att snön ska komma.. Jag längtar :) Måste åka in till stan och köpa nå fingervantar till lillgumman. Och en ny mössa kanske?! :)

Härligt :)
2010-08-25
 13:56:26

Kräftlunch

Idag har vi ätit kräftor till lunch hos Pappa. Ida hade med sig en laxpaj med räkor och vi hade gjort sallad och vitlöksbröd. Riktigt gott var det..! :)

 Linneagumman ligger och sover så jag passar på att skriva av mig lite! Linnea fick en sämre start på dagen idag då hon började med att halka i duchen. När vi kom till dagis så tittade hon bara rakt frammanför sig precis som om hon tänkte: -Jaha, är vi här nu igen..
  Vi började med lite utebus och det tog inte allt för lång tid innan hon var i full gång med att klättra i rutchkanan, leka i sanden och springa omkring med dockbarnvagnar. När hon hade som roligast så skulle hon ju såklart ramla och skrapa händerna på asfalten och då vara det bara Mamma som fick trösta. När vi skulle gå in så ville hon stanna kvar ute, ville inte plocka undan och när vi väl var inne skulle hon ha tutten. "Du behöver inte tutten när du ska leka, tutten får du ha när du ska sova" Linnea pekar bara på hyllan och säger otåligt: -Tuuttee...  Det tar på krafterna att vara liten och skolas in på dagis, helt klart. Hon sover som en stock på nätterna och nästan tre timmar på eftermiddagen. Jag hoppas bara att hon hinner vänja sig innan jag börjar jobba..

 Idag blir det nog bara inomhusaktiviteter p.g.a det dåliga vädret. Får se om det slutar regna då kanske vi går på en promenad när vi kommer hem. Nu ska jag slappa lite framför tvn. Måste ju passa på medan det är lite lugn och ro :)

2010-08-25
 06:55:10

Har precis..

betalat mina räkningar. Visst är det kul att man bara hinner få pengar så försvinner dom.. Massor roligt!!!

Idag ska vi vara på dagis från 9.30 till 10.45. Dom kortade ner dagarna lite och jag ska nog var där hela dagen, för att hon har sån separationsångest.. Lilla gumman.. Vill att det ska börja gå bra nu så man inte måste lämna i tårar när jag börjar om att jobba. Men det är ju en vecka kvar, så vad som hellst kan ju hända.. :)

Vi ska till pappa sen och äta kräftlunch :) Oj, så smaskens det ska bli! Nu ska jag gå och göra mig nå frukost!





Linneagumman äter grädde hos Tutan :)

2010-08-24
 14:07:04

Min underbara..

Det vackraste jag vet..
2010-08-24
 07:43:09

Tisdag morgon

Har precis stigit upp. Linneagumman sov till kl 7 och hela natten i sin egen säng. Det var riktigt skönt med lite sovmorgon! :) Nu ska vi äta, mysa sen göra oss klar för dagis. Håller tummarna att det går bättre att lämna idag.

Var på stan igår och shoppade lite nya kläder till Linnea. Det finns så mkt fina barnkläder med roliga mönster och färger. Det kommer ju att behövas en hel del nu när hon ska vara på dagis. Måste bara köpa en märkpenna och skriva namn i allt.

Idag hade jag tänkt komma mig ut på en promenad och föhoppningsvi följer min bästa granne och Linneas gudmor Bensy med. :) Det är så mkt roligare om man har nån att prata med på vägen. Och så svänger vi nog in på Ica och hndlar lite på hemvägen. Hade tänkt göra tonfisksallad till middag..

4 månader

2010-08-23
 22:14:36

Sådärja!

Som jag har kämpat för att komma igång med den här bloggen! Har skrivit fel mailadress, glömt bort lösenord, inte riktigt förstått mig på hur man fixat med Designen och så vidare..  Men tackar Tescho så mkt för den fina beskrivningen som till och jag förstod. Så nu är jag igång..  :)

Linnea har börjat skolas in på dagis. Vi är inne på andra veckan nu och det går väl så där.. Hon tycker att det är väldigt roligt med alla barn och att det finns leksaker i massor, men det är ganska tråkigt då mamma går iväg. Jag har än så länge bara gått till personalrummet och varit "borta" en liten stund. Jag hör hur hon gråter och det gör ont i mamma-hjärtat. Men lyckan man känner när man kommer tillbaka och ser sitt underbara lilla barn titta på en och ropa -Maaaammaaaa och kastar sig i mina armar.. Det går inte beskriva med ord.. Att vara mamma är det bästa som finns..! :)

Jag har alltså bara en vecka och två dagar kvar av min mammaledighet och det ska bli riktigt skönt att börja om att jobba. Få ordentliga rutiner, sitta och äta lunch i lugn och ro, tjäna lite mer pengar och få träffa mina arbetskamrater! :) Jag längtar, det känns nästan lite som att få semester :P  

Nä, nu har jag fått skriva av mig lite. Så nu är det dags att stänga av datorn, borsta tänderna och gå och lägga mig..

God natt!